Ultima actualizare: 23.4.2024
Peste 9.600 de măști ajung la spitalele din județul Cluj
Locale

Ce măști sunt sigure în lupta cu coronavirusul? De la 15 mai vor fi obligatorii

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că după data de 15 mai, în spațiile publice comune, vom fi obligați să purtăm mască. Șeful statului nu a precizat ce fel de mască, așa că rămâne la alegerea noastră să decidem ce fel de măști vom purta.

Iată mai jos o serie de specificații tehnice ale măștilor din piața din România.

Mastile de protectie respiratorie care se gasesc la vanzare in Romania sunt de diverse feluri. Simple, medicale/chirugicale, cu factor de protectie N95, FPP2, FPP3 etc

Masca respiratorie de protectie cu filtru FFP1: Protecție împotriva pulberilor netoxice și non-fibrogene. Acestea filtrează aproximativ 80% din particulele găsite în aer cu o dimensiune de până la 0,6 μm. În sectorul construcțiilor sau în industria alimentară, măștile respiratorii din clasa FFP1 sunt aproape întotdeauna suficiente.

Masca respiratorie de protectie cu filtru FFP2: Protecție împotriva prafului, fumului și aerosolilor solizi și lichizi, dăunători sănătății. Sunt potrivite pentru mediile de lucru în care aerul respirabil conține substanțe dăunătoare sănătății și capabile să provoace modificări genetice. Acestea trebuie să capteze cel puțin 94% din particulele găsite în aer cu o dimensiune de până la 0,6 μm.

Masca respiratorie de protectie N95: blocheaza eficient peste 95% din virusuri și bacterii, polen sau praf.

Masca respiratorie de protectie cu filtru FFP3: Protecție împotriva prafului, fumului și aerosolilor solizi și a lichidelor toxice și nocive pentru sănătate. Această clasă de protecție filtrează substanțele nocive cancerigene și radioactive și micro-organisme patogene precum virusuri, bacterii și ciuperci. Oferă protecția maximă, cel puțin 99%, la particule cu dimensiuni de până la 0,6 μm, si sunt, de asemenea, capabile să filtreze particulele toxice, cancerigene și radioactive.

Ce măști sunt sigure în lupta cu coronavirusul? De la 15 mai vor fi obligatorii

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. A forțat trecerea la nivel cu calea ferată și i-a căzut bariera peste bolidul de lux

FOTO. A forțat trecerea la nivel cu calea ferată și i-a căzut bariera peste bolidul de lux. Un bolid de...

Închide