Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Copiii vor purta măști și li se va lua temperatura când vor începe școala

Copiii vor purta măști și li se va lua temperatura când vor începe școala. Premierul Ludovic Orban a declarat că după încetarea stării de urgenţă s-ar putea regăsi şi posibilitatea unui triaj la locul de muncă sau la şcoală prin măsurarea temperaturii cu ajutorul termometrelor electronice.

“Că este vorba de libertatea de circulaţie, redobândirea de către români a libertăţii de circulaţie, că e vorba de redeschiderea şcolilor, că e vorba de reluarea transportului public – pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză foarte serioasă, care va cuprinde evaluarea din punctul de vedere al riscului epidemiologic şi care, de asemenea, va cuprinde şi un set de măsuri aferente măsurii de relaxare. S-au discutat foarte multe idei, vă şi menţionez că mi se par idei bune, de exemplu posibilitatea unui triaj la locul de muncă sau la şcoală prin intermediul termometrelor electronice. Sigur că şi aici, pentru a putea pune în aplicare o astfel de măsură, e nevoie de o dotare a companiilor, a instituţiilor publice, astfel încât să se poată lua temperatura când vine omul la muncă, şi lucrul ăsta se întâmplă zilnic, iar în cazul în care persoana are o temperatură de peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă şi să fie supusă unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea unei testări de COVID, astfel încât să se reducă posibilitatea ca oameni care ar putea fi infectaţi cu COVID să fie la muncă sau să fie în diferite locaţii publice”, a explicat Orban.

Copiii vor purta măști și li se va lua temperatura când vor începe școala

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Clujul are în spitale încă 14 persoane infectate cu Coronavirus față de ziua de ieri
Statistici Cluj. 51 de persoane au fost transportate cu izoleta în ultimele ore

Potrivit informațiilor oferite de prefectul județului Cluj, până în prezent în județ au fost întocmite 7 dosare penale privind săvârșirea...

Închide