Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Deputat de Cluj: Guvernul Orban îi îngroapă pe fermieri
Naţionale

Deputat de Cluj: Guvernul Orban îi îngroapă pe fermieri

Deputat de Cluj: Guvernul Orban îi îngroapă pe fermieri. Parlamentarul Horia Nasra (PSD) este de părere că incompetenţa guvernului PNL îi îngroapă pe fermieri.

„Măsura prin care a fost interzis exportul cerealelor, nu a fost însoţită de comenzi ferme din partea statului, fapt care a determinat prăbuşirea preţului pe piaţa internă. N-a trecut nici măcar o săptămână de la Ordonanța Militară nr. 8/10 aprilie 2020 și prețurile la cereale au scăzut deja cu circa 10-15%.

De această situație profită Rusia! Potrivit Reuters, prețul de export ale grâului rusesc a crescut în acestă săptămână cu 3 dolari pe tonă ca urmare a interzicerii exportului de către România, dar și a limitării exporturilor de către ceilalți doi mari producători din zona Mării Negre, Ucraina și Rusia” a declarat deputatul PSD, Horia Nasra.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că România suspendă exporturile de cereale.

Ulterior, premierul Ludovic Orban a adus clarificări. Suspendarea exportului de cereale şi a altor produse agricole nu se aplică şi în cazul țărilor din Uniunea Europeană.

„Tocmai pentru a nu intra în criză alimentară am luat această decizie. Am evaluat, pe baza informaţiilor pe care le-am primit de la Ministerul Agriculturii, situaţia stocurilor pe anumite produse agricole şi pentru a garanta faptul că va exista o cantitate suficientă de grâu, de porumb, de floarea soarelui sau produse derivate, am luat decizia, pe perioada stării de urgenţă, să interzicem exportul. Nu exportul spre ţările Uniunii Europene, vreau să fac această precizare, pentru că, din păcate, s-a transmis greşit informaţia, noi nu am interzis şi nici nu putem interzice exportul în ţări din Uniunea Europeană, suntem parte a Uniunii Europene, unde există libertate deplină de circulaţie a persoanelor, a mărfurilor, ca atare, interdicţia nu se referă la exporturile către ţări din Uniunea Europeană, ci către ţări care nu fac parte din UE”, a declarat Ludovic Orban, vineri, la Antena 1.

Deputat de Cluj: Guvernul Orban îi îngroapă pe fermieri

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Sindicaliștii din Poliție fac mișto de Vela: Nu încheiați un protocol cu Merkel să mergem și la cules de sparanghel?

După ce ministrul Marcel Vela a anunțat aseară că în urma uni protocol MAI-BOR, polițiștii vor trebui să se plimbe...

Închide