Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Naţionale

Sindicaliștii din Poliție fac mișto de Vela: Nu încheiați un protocol cu Merkel să mergem și la cules de sparanghel?

După ce ministrul Marcel Vela a anunțat aseară că în urma uni protocol MAI-BOR, polițiștii vor trebui să se plimbe cu lumânări în mână pentru a duce lumina de Înviere, sindicaliștii din poliție au început să facă glume pe seama ministrului.

Pe pagina Sindicatul Politistilor din Romania “Diamantul” Oficial, aceștia scriu:

La cererea cancelarului Merkel, care a apreciat policalificarea politistilor romani, urmeaza ca ministrul Vela sa incheie un protocol si cu Germania, prin care politistii romani urmeaza sa plece o luna la cules de sparanghel. Asta doar dupa ce se termina sarbatorile si protocolul cu Biserica noastra.

 

De sarbatori, cu o mana sa dam Sfanta Amenda, cu cealalta Sfanta Lumina!
Daca merge bine, la vara extindem colaborarea si facem la ISOP, pentru politisti, niste cursuri de trei saptamani de specializare in procedurile botezului si inmormantarilor. Eliberam si un certificat de absolvire care va folosi la echivalarea functiei de politie cu o functie bisericeasca.

Ministrul Patriarh Daniel

 

Protocolul incheiat intre Biserica si ministrul Vela, pentru MAI, in care se inteleg semnatarii ca politistii sa ofere ” Sfanta Lumina” persoanelor aflate in trafic, este atat jalnic cat si nelegal.
E de mirare ca ministrul MAI nu a aflat pana cum ca el conduce ministerul si politistii, doar prin ordine si instructiuni, date in exercitarea atributiilor legale ( art.7 alin 5 din OUG 30/2007)
Mai de mirare este ca ministrul nu stie nici pana acum cu ce se ocupa politistii. Politistii exercita atributiile stabilite prin lege pentru Politia Romana, ca instituție specializată a statului( art. 1 din Legea 360/2002).
Daca cineva imi gaseste in lege, ca Politia Romana este specializata sa imparta “Sfanta Lumina”, eu ma duc sa ma calugaresc.

Emil Pascut

PS: In opinia mea, Protocolul nu are decat o valoare mediatica, ca sa creasca imaginea jupanului Vela. Pentru politisti, in ceea ce priveste sarcinile cvasi-religioase, este zero barat. Daca nu vreti sa dati “Sfanta lumina”, nu o dati si pace. Vorbiti cu clerul local si explicati-le ca e treaba lor, nu a voastra. Voi dati conform legii, Sfanta amenda, nu Sfanta lumina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
UDMR: Marcel Vela și BOR îi discrimnează pe catolici și protestanți. Ortodocșii să stea acasă

UDMR: Marcel Vela și BOR îi discrimnează pe catolici și protestanți. Ortodocșii să stea acasă. După ce ieri Marcel Velea...

Închide