Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Dosar penal pentru 16 persoane din Apahida care s-au întâlnit pentru o slujbă religioasă

Dosar penal pentru 16 persoane din Apahida care s-au întâlnit pentru o slujbă religioasă. Procurorii au deschis un dosar penală pentru săvârșirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce un grup de 16 persoane a participat la o slujbă religioasă. La manifestarea respectivă nu au fost luate măsuri de siguranță și igienă.

În data de 14.04.2020, a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 440/P/2020, în care se desfăşoară urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. În fapt, s-a reţinut că şaisprezece persoane de pe raza comunei Apahida nu au respectat măsurile de distanţare socială impuse de autorităţile publice pentru prevenirea răspândirii şi combatarea bolii infectocontagioase COVID-19, întâlnindu- se pentru oficierea unor acte liturgice, în data de 05.04.2020.

În urma manifestării unor simptome specifice bolii, patru membri de familie ai unuia dintre participanţi au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19, în data de 12.04.2020, fiind internaţi în prezent pentru acordarea îngrijirilor medicale la spitale din municipiul Cluj-Napoca.

Faţă de toate persoanele care au participat la oficierea actelor liturgice s-a luat măsura izolării la domiciliu în data de 10.04.2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Vezi ce măsuri a luat Ministerul Finanțelor și ANAF pentru sprijinirea mediului economic

Vezi ce măsuri a luat Ministerul Finanțelor și ANAF pentru sprijinirea mediului economic.  În contextul instituirii stãrii de urgențã pe...

Închide