Ultima actualizare: 3.4.2024
Naţionale

Ministrul Sănătății anunță că școlile ar putea rămâne închise în România

Ministrul Sănătății anunță că școlile ar putea rămâne închise în România. Potrivit lui Nelu Tătaru, decizia de reluare a cursurilor nu trebuie să fie luată în grabă.

Nelu Tătaru a oferit exemplul Franței, unde elevii s-au întors la școală și au apărut cazuri de infectare în rândul copiilor şi în cel al cadrelor didactice.

Nelu Tătaru a declarat, duminică, pentru Libertatea, că urmăreşte cifrele care arată evoluţia pandemiei în România şi, în funcţie de acestea, se va lua o decizie cu privire la redeschiderea şcolilor.

”Un sfert din toţi cei bolnavi de COVID-19 sunt în Suceava şi avem datoria să evităm naşterea unor noi focare. De aceea nu ne grăbim cu o decizie legată de şcoli. (…) Am vorbit chiar sâmbătă în Franţa, care a redeschis parţial şcolile, şi au apărut deja cazuri de infectare şi în rândul copiilor, şi în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare. Vom vedea”, a spus Nelu Tătaru.

Totuși premierul Ludovic Orban a precizat de mai multe ori că anul scolar va fi incheiat, iar elevii din anii terminali vor putea susține examenele.

Ministrul Sănătății anunță că școlile ar putea rămâne închise în România

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Amenzi în valoare de 295.000 de lei date astăzi la Cluj pentru încălcarea restricțiilor de circulație
2.213 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare au fost plasate în carantină în România

2.213 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare au fost plasate în carantină în România. De la intrarea...

Închide