Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Orban cere sancţionarea managerului Aeroportului Cluj. Motivul: aglomeraţia de azi

Orban cere sancţionarea managerului Aeroportului Cluj. Motivul: aglomeraţia de azi.

Orban: este inadmisibil

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului transporturilor Lucian Bode să folosească toate pârghiile pentru a-l trage la răspundere pe directorul aeroportului Cluj. Orban a spus că a solicitat și prefectului demararea procedurilor pentru tragerea la răspundere a managerului. Premierul a spus că au mai existat până acum două tentative de schimbare a acestui manager, însă au fost oprite de instanță. Reamintim că în plină pandemie de coronavirus, aproape 2.000 de oameni s-au înghesuit joi în parcarea Aeroportului Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură, spune Hotnews.

Orban spune că este inadmisibil faptul că managerul nu a informat prefectura și comitetul județean de urgență asupra faptului că au fost aduși peste 1.500 de oameni în parcarea aeroportului. Astfel, dacă ar fi fost informat, comitetul județean de urgență ar fi dispus prezența jandarmilor care ar fi luat măsuri de distanțare. Orban a mai spus că astfel de curse vor trebui notificate din timp. Iar firmele de recrutare să respecte toate condițiile din ordonanțele militare.
Ministrul Lucian Bode i-a răspuns premierului că va fi introdusă o prevedere într-o ordonanță militară, astfel încât instituțiile statului să aibă control asupra acestor zboruri.

 

Dosar penal

Procurorii au deschis dosar penal în cazul situației periculoase de la aeroport. Urmare a imaginilor și informațiilor apărute în spațiul public privind situația de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, vă informăm că la nivelul S.R.P.T. Cluj Napoca a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 352 Cod Penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca.

În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Cluj Napoca, în temeiul art. 292 Cod de Procedura Penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal, în cauza privind situația persoanelor aflate in cursul acestei dimineți pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Orban cere sancţionarea managerului Aeroportului Cluj. Motivul: aglomeraţia de azi:

citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Procurorii au deschis dosar penal în cazul situației dezastruoase de la aeroport

Procurorii au deschis dosar penal în cazul situației periculoase de la aeroport. Urmare a imaginilor și informațiilor apărute în spațiul...

Închide