Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTO. Stewardesa suspectă de coronavirus. S-a fotografiat lângă un local din Vietnam unde se mănâncă şerpi.

Stewardesa suspectă de coronavirus. S-a fotografiat lângă un local din Vietnam unde se mănâncă şerpi. Medicul Adrian Streinu-Cercel spune că principala cauză de răspândire a coronaviruslui este consumarea de către oameni a şerpilor vii în ţările asiatice.

Femeia care a fost suspectată, astăzi, pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu, că ar fi fost contaminată cu coronavirus este din Sighetu Marmaţiei. Ea lucrează ca stewardesă la compania aeriană poloneză LOT.

Ea a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase. Va fi ţinută sub observaţie 14 zile, deşi nu prezenta simptome specifice bolii.

I-au fost recoltate probe biologice, care au fost trimise la Bucureşti, şi se aşteaptă rezultatul lor.

 

Izolată 14 zile la Infecţioase

“În cursul zilei de astazi, 28.01.2020, pe aeroportul din Cluj Napoca, din cursa Varşovia-Cluj-Napoca, a fost preluată o  persoană care a anunţat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecţie cu nCoV 2019 (coronavirus). A fost alertat aeroportul şi conform procedurii aeronava a fost garată.

Medicul epidemiolog din Direcţia de Sănătate Publică a jud. Cluj a efectuat ancheta epidemiologica conform procedurilor. În urma anchetei s-a decis, ca masura profilactică (persoana este asimptomatică) izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca pentru o perioadă de până la 14 zile şi prelevarea de probe conform metodologiei.

În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase medicii specialişti consideră puţin probabil ca persoana să fie infectată cu nCoV.

Pentru pasagerii din aeronavă (în număr de 57) s-a întocmit o evidenţă cu datele acestora pentru a putea fi contactaţi şi monitorizaţi. Totodată, aceştia au primit informaţii cu privire la simptomatologia bolii şi le-a fost recomandat ca în cazul apariţiei unor simptome să se adreseze serviciului de urgenţă 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic”, informează Direcţia de Sănătate Publică.

***

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Stewardesa suspectă de coronavirus:

sursa foto: Ştiri de Cluj stiridecluj.ro

vezi şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Tânăr trimis în judecată. Adopta pisici apoi le omora în chinuri groaznice!

Un tânăr care adopta pisici pentru a le chinui şi omorî a fost trimis în judecată, în stare de libertate,...

Închide