Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Primaria Cluj sustine PEDITEL

Primaria Cluj sustine PEDITEL. În perioada 15 aprilie- 30 iunie 2020, Fundația Părinți din România derulează cu sprijinul financiar al Consiliului Local Cluj Napoca și al Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj proiectul comunitar gratuit: PEDITEL 1791. – SFAT MEDICAL PEDIATRIC PRIN TELEFON, GRATUIT NON STOP . TELEMEDICINA SALVEAZĂ VIEȚI

În primele 3 luni din 2020, peste 20.000 de copii din România și Diaspora au primit asistență medicală pediatrică non stop, gratuit, din partea echipe medicale PEDITEL.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019 când media lunară a fost de 5.200 apeluri, în 2020, media lunară a fost de 6.683 apeluri.

În luna februarie 2020, cea mai scurtă lună din an, numărul total al apelurilor a fost de 7061, față de 5127 apeluri preluate în februarie 2019.

Începând cu luna aprilie, linia 2-a de gardă va fi suplimentată permanent weekend, ceea ce duce la o creștere lunară a costurilor directe cu medicii 27%.

În 2020, am preluat în medie 250 apeluri/zi, comparativ cu 180 apeluri/zi în 2019.

În cei peste 6 ani de funcționare, PEDITEL 1791 a oferit asistență medicală pediatrică, gratuit pentru 245.000 de copii.

Suntem la un apel distanță, non stop, gratuit cu o echipă medical dedicate pentru a asigura asistență medical pediatrică tuturor copiilor.

Echipa medicală PEDITEL, în aceste zile grele, este pe baricade, oferind sfaturi medicale avizate, non stop telefonic, gratuit.

Suntem și în linia1, telefonic ajutând părinții să trecă atât peste panica firească situației actuale și oferind soluții medicale adecvate copiilor, în contextul reducerii activității clinicilor, cabinetelor medicale sau a spitalelor.

Sănătatea și siguranța copiilor sunt prioritare pentru echipa medicală PEDITEL.

Avem nevoie de întregul sprijin și solidaritatea tuturor să putem ajuta cât mai mulți copii.

Donatii si sponsorizari se pot face pe www.peditel.ro/doneaza sau prin aplicația BT PAY la numărul 0769007700

Credem că telemedicina este soluția optima pentru a asigura, oricând si oriunde access la asistență medicală pediatrică.

Despre PEDITEL

Peditel 1791este un call center pediatric care oferă sfaturi medicale pediatrice, gratuit, în regim, non–stop, funcționează național și internațional, fiind o inițiativă comunitară a FUNDAȚIEI PĂRINȚI DIN ROMÂNIA.

Serviciul gratuit PEDITEL1791 este deservit de 15 medici specialiști/primari. Programul de lucru este structurat pe 3 ture și o gardă are 7/10 ore. Serviciul funcționează non stop, fiind deservit de 1 medic/tură sau gardă. Serviciul dispune de 26 de protocoale medicale, 1 centrală telefonică tip VOIP și 1 soft medical. Apelurile sunt preluate în ordinea cronologică a intrării în centrală.

Peditel 1791 se adresează oricărui părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său, NU pentru urgențe care se vor adresa 112 și Unităților de Primiri Urgențe.

PEDITEL 1791 este o inițiativă comunitară de implicare socială, implementată de către FUNDAȚIA PĂRINȚI DIN ROMÂNIA.

Sfaturile acordate de medicul de gardă sunt sfaturi de intervenție rapidă. Peditel 1791 NU este o alternativă la 112.

Pentru a veni in sprijinul tuturor copiilor, Peditel se poate apela din toate rețelele fixe și mobile, de oriunde din lume, la numarul fix cu tarif normal +40377771111, sau național- apel cu tarif normal la 1791 în rețeaua: Vodafone, Orange, Telekom și apel gratuit în rețeaua Digi la *1791.

 

Fundația Părinți din România a fost înființată în anul 2005 ca un grup de inițiativă al părinților din Cluj, coagulați în jurul site-ului www.parinticlujeni.ro, cu scopul de a informa și a reprezenta clujenii cu copii, viitorii parinți, precum și pe toți cei interesați de problemele copiilor din județ. Din 2009,

grupul de părinți clujeni s-a transformat în Fundația Părinți Clujeni, care în 2012 a devenit Fundația Părinți din România. Misiunea fundației este de implicare în comunitate și capacitarea tuturor factorilor interesați: comunitate, autorităti, companii de a găsi soluții pentru o viață mai bună, prin valori ca: integritate, respect, empatie, responsabilitate și civism. Fundatorul fundației este antreprenorul clujean Cătălin Chiș.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cercetători din Timișoara au realizat un dispozitiv de sterilizare a aerului expirat de pacienții cu coronavirus

Cercetători din Timișoara au realizat un dispozitiv de sterilizare a aerului expirat de pacienții cu coronavirus. Colectivele de cercetare din...

Închide