Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Tânăr agresat sexual de un călugăr la Mănăstirea Neamț. Era în carantină

Tânăr agresat sexual de un călugăr la Mănăstirea Neamț. Era în carantină. Un călugăr de la centrul Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” este cercetat de polițiști după ce a agresat sexual un tânăr aflat în carantină acolo.

Tânărul a depus plângere pe numele preotului-călugăr, dar și o înregistrare video în care călugărul se întinde în pat lângă acesta și îl strânge în brațe.

„Cel din filmare pare a fi, într-adevăr, un ieromonah, drept pentru care s-a dispus în regim de urgență o anchetă pe linie bisericească. Bineînțeles, pe perioada cercetărilor, într-o astfel de situație, nu mai are dreptul să slujească. Dacă înregistrarea se dovedește a fi reală, ieromonahul va fi caterisit și exclus din monahism. În orice caz, cel ce apare în filmare trebuie să intre el însuși într-o serioasă carantină duhovnicească.

Sigur că e important contextul, că trebuie să ținem cont de faptul că în situații de criză oamenii pot reacționa în mod neașteptat, chiar smintitor. În timpuri grele, din om ies la lumină și lucrurile bune, dar și cele rele.  Cu toată atenția creștinească cu care suntem datori față de fiecare suflet – mai ales față de cel căzut într-o ispită atât de mare! – măsurile care se impun vor fi luate însă fără nici o ezitare. Să ne ierte Dumnezeu pe toți și să ne întărească să nu cădem în aceste vremuri grele!”, a declarat pr. Constantin Sturzu,purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pentru realitateadeneamț.ro

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Tânăr agresat sexual de un călugăr la Mănăstirea Neamț. Era în carantină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Capacitatea de testare a Clujului va crește la 1000 de probe pe zi în aprilie
251 de cazuri noi de coronavirus, 141 de pacienți pe ATI și 148 de decese

251 de cazuri noi de coronavirus, 141 de pacienți pe ATI și 148 de decese. De la ultima informare transmisă...

Închide