Ultima actualizare: 18.6.2024
Alte 401 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus
Naţionale

Un vaccin împotriva coronavirusului, testat pe oameni, de săptămâna viitoare!

Un vaccin împotriva coronavirusului va fi testat pe oameni, începând de săptămâna viitoare, de o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford, după ce a fost deja testat cu succes pe mai multe specii de animale, scrie Antena 1.

Echipa ştiinţifică de la Oxford se va alătura altor grupuri de cercetători – două din SUA şi una din China – în testările pe oameni ale vaccinului. Pentru această etapă au fost recrutaţi deja 520 oameni, cu vârste de la 18 la 55 ani.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat că mai mult de 70 vaccinuri sunt dezvoltate la nivel global pentru noul coronavirus, ce a infectat peste două milioane de oameni şi a ucis aproape 130.000 de persoane.
Experţii au estimat însă că va dura cel puţin 18 luni ca să creeze un vaccin care să poată fi pus la dispoziţia tuturor.

Când ar putea fi disponibil vaccinul împotriva coronavirusului

Sarah Gilbert, specialist în vaccinuri de la Oxford, s-a declarat încrezătoare în procent de 80% că va fi un succes. Acesta ar putea fi gata în septembrie.

Un român de 34 de ani, tată a opt copii, a fost ucis de coronavirus, la Londra! Era singurul sprijin al familiei sale! „Erau gata să-l externeze! Au crezut că a învins COVID-19” – FOTO​

Totuşi, fabricarea la scară largă a vaccinului de la Oxford nu intră în calcul deocamdată, pentru că resursele universităţii sunt limitate, iar discuţiile cu companii care l-ar putea produce sunt la început.

Pentru ca oamenii din toată lumea să beneficieze de vaccin este necesară o tehnologie avansată care să permită fabricarea a miliarde de doze pe an – ceea ce ar dura ani.
Sursa: a1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Aproape 500 de cazuri noi de coronavirus în România. Numărul morților a ajuns la 387

Aproape 500 de cazuri noi de coronavirus în România. Numărul morților a ajuns la 387. Până astăzi, 16 aprilie, pe...

Închide