Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

VIDEO. Icoana de la Nicula, purtată în procesiune, în portbagaj, în Cluj-Napoca

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula a fost plimbată, astăzi, în portbagaj în Cluj-Napoca, pentru mângâierea celor cu COVID-19.

Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor, care suferă în spitale sau la casele lor de pe urma noului coronavirus, dar și pentru a-i întări pe medici și pe cei care muncesc în spitale pentru ușurarea suferințelor fraților noștri, Arhiepiscopia Clujului a scos, astăzi, în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, cu ocazia sărbătorii Izvorului Tămăduirii.

Icoana a fost purtată în procesiune, într-o mașină, în spațiul deschis din spate, în municipiul Cluj-Napoca, mergând fără oprire în zona spitalelor și a principalelor biserici.

Credincioșii, medicii, personalul medical, precum și pacienții au fost rugați să respecte cu strictețe măsurile de siguranță sanitară și de distanțare, să nu iasă din case sau spitale, ci să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului.

Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toți de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor și ale preoților pentru tot sufletul creștinesc cel necăjit și întristat și mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credință și întărire în nădejde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
80 de clujeni au prezentat la filtrele Poliției declarații false de la angajator

80 de clujeni au prezentat la filtrele Poliției declarații false de la angajator. De la instituirea stării de urgență, în...

Închide