Ultima actualizare: Wednesday at 13:24
Locale

80 de clujeni au prezentat la filtrele Poliției declarații false de la angajator

80 de clujeni au prezentat la filtrele Poliției declarații false de la angajator.

De la instituirea stării de urgență, în cadrul acțiunilor de verificare a măsurilor privind restricționarea circulației, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au depistat peste 80 de persoane care au prezentat documente emise de angajator, reieșind faptul că, datele înscrise nu ar fi fost reale.

În fapt, în urma verificării documentelor prevăzute de predeverile legale, respectiv a adeverințelor emise de angajator, au fost identificate peste 1400 de persoane care au prezentat acest tip de document.

Documentele în cauză au fost fotografiate de polițiști cu ajutorul telefoanelor de serviciu și a sistemelor audio-video portabile de tip body-camera, iar ulterior acestea au fost verificate.

Astfel, în 89 de situații, polițiștii au identificat neconcordanțe între documentele completate și evidențele oficiale privind calitatea de angajat sau existența unor contracte de muncă.

În cauză, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj se vor sesiza din oficiu pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și uz de fals, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

80 de clujeni au prezentat la filtrele Poliției declarații false de la angajator

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cod galben de vânt la Cluj

Cod galben de vânt la Cluj. Meteorologii au emis, astăzi, o avertizare cod galben de vânt valabilă, sâmbătă, între orele...

Închide