Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Ecologiștii clujeni cer puncte de colectare a deșeurilor medicale periculoase și infecțioase, cum sunt măștile și mănușile

Ecologiștii clujeni de la SCJ.Life au cerut primarului Emil Boc organizarea unor puncte de colectare a deșeurilor medicale periculoase și infecțioase, cum sunt măștile de protecție și mănușile chirurgicale.

”În urma respectării deciziilor guvernamentale privind pandemia Covid-19 rezultă cantități industriale de deșeu medical generate de către publicul larg. Materialele din care sunt fabricate produsele precum măștile faciale de protecție și mănușile sunt nereciclabile și au un impact negativ asupra mediului, mai ales în cantități mari”, au explicat aceștia.

Ei susțin că, spre deosebire de celelalte tipuri de deșeuri cum este cel municipal sau menajer, care ajunge la groapa de gunoi, deșeul medical este incinerat în incineratoare speciale.

”În lipsa punctelor de colectare special destinate acestor tipuri de deșeuri, acestea ajung împreună cu deșeul menajer de unde sunt împrăștiate în natură de către animale: păsări, pisici, rozătoare”, au explicat ecologiștii.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Au pretins că sunt funcționari și au furat din locuințe în Cluj-Napoca

Au pretins că sunt funcționari și au furat din locuințe în Cluj-Napoca. La data de 20 mai a.c., polițiștii din...

Închide