Ultima actualizare: Wednesday at 13:24
Locale

FOTO. Încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare în orașul Huedin și în satele din jur

FOTO. Încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare în orașul Huedin și în satele din jur. Marți, 19 mai 2020, are loc semnarea de către conducerea Companiei de Apă „Someș” SA a contractului de lucrări ce prevede „Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă şi canalizare în orașul Huedin și sistemul Huedin Rural”. Investiția este parte a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.

Noua investiție, ce va debuta în perioada imediat următoare și se va derula pe o perioadă de cel mult 16 luni, vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare din orașul Huedin și comunele Sâncraiu – localitățile Brăișor și Aluniș, Izvoru Crișului – localitățile Șăula și Izvoru Crișului, Poieni – localitatea Morlaca precum și din comuna sălăjeană  Almașu – localitățile Fildu de Jos și Almașu.

În ceea ce privește orașul Huedin, lucrările vor viza reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime totală de circa 13.600 de metri, acoperind 26 de străzi. În total vor fi realizate 435 de branșamente la consumatori. În ceea ce privește extinderea rețelei de canalizare, ea se va realiza pe 18 străzi și va măsura o lungime totală de 8.867 metri și 320 de racorduri la imobile.

De asemenea, în cele șapte sate situate în jurul orașului Huedin vor fi extinse și reabilitate rețele de apă pe o lungime de aproape 23 km și 250 de branșamente. În plus, vor mai fi edificate trei rezervoare de apă, o stație de pompare, cămine de vane, etc.

Necesitatea realizării acestor investiții, a căror valoare se ridică la 26.953.123,38 lei fără TVA, a fost determinată de dorința extinderii ariei de acoperire a actualei rețele de apă precum și de nevoia de a preveni avariile și întreruperile în furnizarea serviciului de alimentare cu apă.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

FOTO. Încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare în orașul Huedin și în satele din jur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Senatul a votat pentru demiterea lui Oros de la Agricultură. Orban îl menţine în funcţie

Senatul a votat astăzi pentru demiterea clujeanului Adrian Oros din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin trecerea...

Închide