Peste 100 de cadre medicale (medici, infirmiere, kinetoterapeuți, maseuri, brancardieri), angajate cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată la Spitalul Polaris, urmează să fi puse pe liber, iar acțiunea de concediere colectivă urmează să se demareze luni, 4 mai, potrivit InfoCluj.
Medicii și personalul auxiliar au fost informați printr-o teleconferință că Polaris Medical Clinică de Recuperare SA a sistat cu data de 1 aprilie contractul cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Motivul invocat a fost starea de urgență și un ordin al ministrului sănătății prin care sunt interzise internările, fapt ce ar fi lăsat fără clienți și implicit fără surse de venit spitalul. Toți angajații Polaris sunt în șomaj tehnic din data de 1 aprilie. În contractele de muncă, angajații au dreptul la salarii compensatorii și la plata zilelor de concediu de odihnă, potrivit sursei citate.
La finele săptămânii trecute, în cadrul unei comisii de mediere formată din reprezentanți ai Polaris, DSP și CNAS, s-a propus ca toți angajații Polaris Medical să fie transferați (angajați) la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.
Consiliul Județean Cluj a anunţat încheierea contractului de colaborare cu Spitalul Polaris Medical în vederea combaterii COVID-19. Astfel, luni, 27 aprilie, a fost semnat documentul prin care Spitalul Polaris Medical devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Valoarea chiriei lunare plătită de Consiliul Judeţean Cluj, potrivit evaluării unui expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), este de 80.000 lei + TVA, lunar, echivalentul a aproximativ 2 euro/metru pătrat, mai scriu jurnaliștii de la InfoCluj.