Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Clujean surprins în trafic de polițiști, în timp ce trebuia să se afle în izolare la domiciliu

Un bărbat din judeţul Cluj s-a ales cu dosar penal după ce a fost surprins în trafic, în județul Alba, el trebuind să se afle în izolare la domiciliu. Bărbatul a fost plasat în carantină instituţionalizată, potrivit unui comunicat transmis de Instituţia Prefectului judeţul Alba.

„Cu ocazia unui control în trafic făcut de poliţiştii rutieri din Alba Iulia, a fost depistat un bărbat de 48 de ani, din comuna Sânpaul, judeţul Cluj, care ar fi trebuit să se afle la domiciliul său, fiind în izolare conform dispoziţiilor autorităţilor responsabile cu sănătatea publică. Bărbatul a fost condus în judeţul Cluj, în vederea plasării în carantină instituţionalizată, conform procedurilor legale. Pe numele său a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor’, menţionează sursa citată.

Potrivit Instituţiei Prefectului, poliţiştii din Alba au continuat să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, 226 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 187 de persoane, iar echipaje mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi lucrători MApN au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare.

‘Au fost verificate 1.266 de persoane cu privire la respectarea interdicţiilor şi a măsurilor impuse de starea de urgenţă. În urma activităţilor au fost identificate 107 persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 93.000 de lei”, se arată în comunicatul citat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Mașină ieșită înafara șoselei, la limita localității Nădășel

O autospecială cu modul de descarcerare și două echipaje SAJ au intervenit ca urmare a ieșirii în afara părții carosabil...

Închide