Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Liber la împărtășanie cu aceași linguriță. Procurorii au clasat dosarul lui IPS Teodosie

Parchetul Curţii de Apel Constanţa a clasat plângerea penală formulată de Asociaţia pentru Libertatea de Conştiinţă, prin care arhiepiscopul Teodosie şi alţi doi preoţi erau acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor. 

Aceștia au împărtășit zilele trecute mai mulți copii cu aceași linguriță!

Știrea inițială: BOR sfidează autoritățile! Copii împărtășiți cu lingurița pe care au băgat-o în gură alte zeci de persoane – VIDEO

în urma cercetărilor efectuate, Parchetul Curţii de Apel a dispus, pe data de 14 mai, clasarea unei plângeri penale împotriva arhiereului.

În rezoluţia de clasare transmisă de parchet, se arată că s-a constatat că în evidenţa DSP Constanţa nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase şi nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoţilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Totodată, procurorii au mai constatat că infracţiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârşită de către reprezentanţii Bisericii, întrucât aceştia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege. În astfel de situaţii, analiza juridică prevede necesitatea existenţei unor măsuri de prevenire sau combatere a bolii cu caracter imperativ şi nu caracter de recomandare. Prin urmare, recomandările diverselor instituţii nu pot constitui bază legală pentru încălcarea unui articol din Codul penal”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

Liber la împărtășanie cu aceași linguriță. Procurorii au clasat dosarul lui IPS Teodosie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Drumul Săvădisla – Băișoara va fi asfaltat

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că pe sectorul Băișoara –...

Închide