Ultima actualizare: 8.2.2024
cluburile de pensionari se inchid
Locale

Emil Boc: ”Împărtășania cu aceeași linguriță nu trebuia să aibă loc. E păcat că s-a întâmplat”

Emil Boc: ”Împărtășania cu aceeași linguriță nu trebuia să aibă loc. E păcat că s-a întâmplat”.

Primarul Emil Boc a luat atitudine cu privire la săvârșirea Sfintei Împărtășanii, duminică , la Catedrala Ortodoxă Mitropolitană din Cluj-Napoca. Unul dintre preoți a împărtășit credincioșii, veniți în număr mare la slujbă, cu aceeași linguriță.

”A fost o greșeală chiar dacă s-au respectat strict prevederile legale la zi și cutumele religioase. Era mai bine pentru sănătatea fiecăruia dintre noi să n-avem asemenea incident. Păcat că s-a întâmplat, mai ales în asemenea momente de urgență”, a declarat Emil Boc.

Începând de astăzi nu vor mai avea loc asemenea slujbe religioase.

Edilul a discutat cu prefectul Clujului, Mircea Abrudean, respectiv cu ÎPS Andrei, pentru ca asemenea lucruri să nu se mai repete.

Din partea Bisericii s-a recomandat credincioșilor să aducă lingurițe de acasă, însă aceștia nu au respectat recomandarea făcută.

ÎPS Andrei a precizat că slujba a avut loc afară, respectând regulile impuse până duminică, și că niciunul dintre cei împărtășiți nu era bolnav de coronavirus.

Prefectul a menționat că în acest caz se va face anchetă și că se vor lua măsuri, indiferent despre cine nu a respectat regulile.

Citește și https://portalcj.ro/2020/03/video-credinciosi-din-cluj-napoca-impartasiti-cu-aceeasi-lingurita-in-plina-pandemie/

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Emil Boc: ”Împărtășania cu aceeași linguriță nu trebuia să aibă loc. E păcat că s-a întâmplat”

cluburile de pensionari se inchid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Virusologul Molnar Geza: “Înnebuneşti lumea”. Prin ce se transmite coronavirusul. “Unele măsuri sunt exagerate şi inutile”

Virusologul Molnar Geza: "Înnebuneşti lumea". Explică prin ce se transmite coronavirusul. “Unele măsuri sunt exagerate şi inutile”. Informaţiile despre noul...

Închide