Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Protest la Cluj pentru respectarea Constituției. Participanții au fost legitimați și vor fi aplicate sancțiuni
Locale

Protest la Cluj pentru respectarea Constituției. Participanții au fost legitimați și vor fi aplicate sancțiuni

Protest la Cluj pentru respectarea Constituției. Participanții au fost legitimați. Zeci de persoane s-au întâlnit duminică după-masa în parcarea supermarketului Cora pentru un protest îndreptat împotriva autorităților care continuă să impună restricții cetățenilor pe fondul stării de alertă.

Aceștia au afișat și mesaje împotriva declarării vaccinării ca fiind obligatorie.

Intenția manifestării era să atragă atenția asupra respectării Constituției, în special după ce la nivelul Curții Constituționale s-a decis că nici prevederile stării de alertă nu sunt în concordanță cu legile fundamentale.

Primăria Cluj-Napoca nu a aprobat organizarea întrunirii, iar jandarmii au anunțat că manifestarea este una ilegală.

Participanții au fost legitimați, iar organizatoarea a fost anunțată că va fi sancționată.

Forțele de ordine au atras atenția manifestanților că nu respectă nici recomandările oficiale privind distanțarea de siguranță.

La protest au luat parte circa 30 de persoane.

Au fost afișate mesaje precum ”Vaccinarea obligatorie – Cobai gratis” și ”Respectați Constituția”.

”Curtea Constituțională a României a anulat Ordonanțele Militare decretate de către Președintele României, împreună cu Guvernul și cu complicitatea Parlamentului, care restrâng drepturile omului deoarece au fost adoptate cu încălcarea art.115 alin.(6) din Constituție, întrucât prin conținutul lor normativ au vizat restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți fundamentale (dreptul de proprietate, dreptul la muncă și protecție socială, dreptul la informare, libertatea economică).

De asemenea CCR a declarat neconstituțional Art 28 din OUG 1/1999, care introducea amenzile pentru încălcarea regimului stării de urgență, deoarece “stabilirea faptelor a căror săvârşire constituie contravenţii este lăsată, în mod arbitrar, la liberă apreciere a agentului constatator, fără că legiuitorul să fi stabilit criteriile şi condiţiile necesare operaţiunii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

Totodată, în lipsa unei reprezentări clare a elementelor care constituie contravenţia, judecătorul însuşi nu dispune de reperele necesare în aplicarea şi interpretarea legii, cu prilejul soluţionării plângerii îndreptate asupra procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei.” motiv pentru care cer admiterea plângerii, și anularea procesului verbal de contravenție citat.”

În același mod, s-a dorit extinderea restricțiilor prin declararea unei stări de alertă, care, din nou, prin sesizarea făcută de către Avocatul Poporului la CCR, s-a dovedit a fi neconstituțională”, se arată în manifestul publicat pe rețelele de socializare.

Organizatorii anunță că vor intenta proces Primăriei pentru neautorizarea manifestării.

Protest la Cluj pentru respectarea Constituției. Participanții au fost legitimați

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Florești: Trei cai nărăvași, liberi la galop pe drumul european E60

Florești: Trei cai nărăvași, liberi la galop pe drumul european E60. Această imagine este una obișnuită deja pentru cetățenii floreșteni....

Închide