Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

BAC 2020 | Trei elevi clujeni au fost eliminați pentru tentativă de fraudă

BAC 2020 | Trei elevi clujeni au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. 4.578 de absolvenți ai claselor a XII-a, din județul Cluj, s-au înscris pentru a susține, începând de luni, 22 iunie 2020, probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020.

Luni, 22 iunie 2020, s-a desfășurat prima probă scrisă la Limba și literatura română, din cadrul  examenului național de Bacalaureat. În județul Cluj, la această probă s-au prezentat 4.170 de candidați, iar 56 au fost absenți. Nu au existat situații în care candidații să fi avut temperatura peste 37.3 ̊C și nici situații în care candidații să susțină această probă a examenului cu subiectele de rezervă. La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, în județul Cluj, au fost eliminați 3 candidați pentru tentativă de fraudă. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, azi, 22 iunie 2020, ora 15:00.

Următoarele probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat se desfășoară după cum urmează:

  •   marți, 23 iunie 2020 – Limba și literatura maternă;
  •   miercuri, 24 iunie 2020 – proba obligatorie a profilului;
  •   joi, 25 iunie 2020- proba la alegere a profilului și a specializării.

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie 2020, până în ora 12.00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie 2020, în intervalul orar 16:00-19:00 și pe data de 1 iulie 2020, în intervalul orar 8:00-12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
INVITAȚIE. Dezbatere publică online: starea socială a municipiului Cluj-Napoca, după pandemie

Primăria municipiului Cluj-Napoca organizează o dezbatere publică referitoare la starea orașului după perioada de pandemie. Dezbaterea va avea loc mâine,...

Închide