Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTOGALERIE. Mesaje WatsApp care îţi sparg conturile. Se întâmplă şi în Cluj. Oficialităţile române avertizează că mesaje promoţionale la Lidl îţi pot fura identitatea

Mesaje WatsApp care îţi sparg conturile. Se întâmplă şi în Cluj. Oficialităţile române avertizează că mesaje promoţionale la Lidl îţi pot fura identitatea.

 

Escrocherie cu numele Lidl

O nouă metodă de înşelătorie circulă în aceste zile pe WatsApp. Primeşti un mesaj promotional precum cel din imagini şi, dacă intri pe el, poţi să rămâi cu conturile bancare goale sau să-ţi fure toate datele personale şi să le folosească în diferite scopuri prin care să te afecteze.

Compania în numele căruia se foloseşte mesajul promotional este Lidl, iar un cititor din Cluj a trimis mesajul respectiv la www.portalcj.ro, precum şi chestionarul şi identitatea falsă a firmelor vizate (vezi imagini).

Potrivit autorităţilor române, un mesaj similar este folosit şi în numele companiei Adidas. Dar este posibil să circule asemenea mesaje promoţionale şi în numele altor companii.

 

Avertismentul autorităţilor române

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Națională (CERT-RO) îi avertizează pe toţi românii.

„Citiţi cu atenţie instrucţiunile oferite şi fiţi atenţi la exprimare, ortografie sau corectitudinea gramaticală a textului! În cazurile prezentate, mesajul este unul extrem de prost redactat în limba română, unul evident tradus automat din alte limbi; dacă aţi introdus pe astfel de site-uri date personale, date de acces la conturi sau date financiare, schimbaţi parolele pentru conturile aferente, activaţi autentificarea în doi paşi (acolo unde există) şi notificaţi de urgenţă banca, dacă aţi introdus date de card.

În cazul în care sesizaţi tranzacţii suspecte din cont şi aţi suferit pagube financiare, ne puteţi scrie despre cazul dvs. la adresa alerts@cert.ro. Pentru deschiderea unei investigaţii, va fi totodată necesar depuneţi o plângere la cea mai apropiată secţie de Poliţie”, anunţă CERT-RO.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Mesaje WatsApp care îţi sparg conturile. Se întâmplă şi în Cluj. Oficialităţile române avertizează că mesaje promoţionale la Lidl îţi pot fura identitatea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident în Viişoara. A intervenit descarcerarea. Femeie transportată la spital

Accident în Viişoara. A intervenit descarcerarea. Femeie transportată la spital. "În jurul orei 16.00, o autospecială cu modul de descarcerare...

Închide