Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

O comună clujeană împlineşte 700 de ani. Mesajul primarului

O comună clujeană împlineşte 700 de ani. Mesajul primarului.

Comuna clujeană Aiton împlineşte 700 de ani de atestare documentară.

“Iubiti aitoneni, Primaria Comunei Aiton prin primarul Nicolae Fagadar si Consiliul local al Comunei Aiton, Va spun cu drag si multumiri faptul ca Aitonul aniverseaza in acest an 700 de ani de la prima atestare documentara care a fost facuta in anul 1320, fiind una dintre cele mai vechi asezari din Transilvania, satul situat la jumatatea distantei intre Cluj si Turda prin care trecea traseul de drum Potaissa-Napoca, gasim de pe la anul 108 o piatra de hotar, un Miliarum, identificand astfel unul din cele mai vechi si importante drumuri din Dacia.

In cei 700 de ani prezent pe aceste meleaguri aitoneanul a avut suferinta, razboaie, bucurii si impliniri. Tuturor va sunt cunoscute Cioltul Mare sau Comanda, Butura, La Straja, Selinar, Hedes, Adigoj, Bicacut, Borzic, Bodoncut, Clejia, Ciurgau, Mascalic, Dealul cu acat, Dealu lui Cilimon si toate celelalte, amintiri, copilarie dar si schimbarile din ultimii ani a vietii sociale si economice a satului. Ca simplu trecator sau fiu al satului remarci schimbarile, strazi asfaltate, dispensar medical modern, utilitati, cladirea noua a Primariei, Capela, Scoala si Caminul Cultural reabilitate. Sarbatoarea stabilita pentru luna mai a acestui an este amanata pana la o noua data cand acest lucru va putea fi posibil, dar noi va dorim La multi ani aitonenilor, oriunde v-ati afla!”, este mesajul primarului comunei.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook

O comună clujeană împlineşte 700 de ani. Mesajul primarului:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Controale în trafic. Depășirile și viteza, principalele nereguli

Controale în trafic. Depășirile și viteza, principalele nereguli. La data de 4 iunie a.c.,poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, împreună...

Închide