Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Cadre medicale infectate cu SARS-COV2 la Spitalul Municipal Clujana

Spitalul Municipal Clujana s-a transformat în spital pentru tratarea pacienților cu SARS-COV2 pentru a face față ,,exploziei” de cazuri din ultimele zile din județul Cluj.

”Noi vom interna de acum numai COVID, de luni intrăm în forță, avem 17 locuri la Terapie Intensivă, dar numai 10 sunt dotate cu ventilatoare. Vom face evaluarea pacienților pentru a degreva activitatea Spitalului de Boli Infecțioase, vom fi spital de faza a II-a, suport COVID”, a declarat directorul medical al spitalului, Bogdan Micu.

Totuși 12 angajați ai spitalului au fost depistați 5 medici și 7 asistenți, dar activitatea unității nu a fost afectată.

La Spitalul Municipal Clujana sunt pregătite 136 de paturi pentru pacienții COVID, din care 17 la ATI și 36 pentru internare de o zi, pentru pacienții care vor fi evaluați și cărora li se fac radiografii și analize.

Spitalul Municipal Clujana este al patrulea din Cluj-Napoca unde se internează pacienți confirmați cu COVID, după Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, cel de Pneumologie și cel de Recuperare.

Reamintim că județul Cluj este fruntaș la numărul de infectări din rândul județelor Romania. În ultimele 24 de ore s-au depistat 267 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale, Sănătate
FOTO. „Colaborare, NU abuzuri”. PROTEST pe strada Piezișă, zonă considerată focar de COVID

Simbolul vieții studențești din Cluj, a fost declarată mai mare focar de COVID din județ. Angajații localurilor de pe strada...

Închide