Ultima actualizare: ieri, 10:08
Sănătate

Cât timp rezistă virusul SARS-CoV-2 pe piele?

Cercetătorii japonezi care au realizat studii pe cadravrele oamenilor decedate din cauza coronavirusului, au constatat că virusul ,,trăiește” pe corpul unei persoane timp de nouă ore. S-a constata astfel că noul virus rezistă mai mult timp pe pielea omenească decât o gripă normală.

Potrivit cercetătorilor japonezi, supraviețiorea virusului SARS-COV2 timp de 9 ore pe piele crește riscul de transmitere prin contact, cea ce ,,îngreunează” transmisibilitatea virusului sunt purtarea măștii și igiena mâinilor cat de des este posibil,”Supravieţuirea timp de 9 ore a SARS-CoV-2 pe pielea umană poate creşte riscul de transmitere prin contact, comparativ cu virusul gripei A (H1N1), accelerând astfel pandemia”

Cum a fost demarat acest studiu?

Cercetătorii japonezi au testat eşantioane de piele prelevate la autopsie de la persoane decedate, aproximativ la o zi după moarte. Acest studiu a ajutat lumea medicală să afle mai multe despre ,,inamicul” care terorizează lumea de aproape un an și pentru a reușii să afle care este diferența dintre acest virus și o simplă răceală.

Studiul susţine recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind spălarea frecventă şi completă a mâinilor, pentru a limita contagierea şi transmiterea virusului.

Care este situația la nivel mondial?                                                                                                                                                                             

Cel puţin 1.105.691 de decese şi aproape 39,4 de milioane de contagieri au fost raportate în lume, de la declanşarea pandemiei în China la sfârşitul anului trecut, potrivit unui bilanţ realizat sâmbătă de AFP.

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Sănătate
județul Cluj din nou în topul județelor cu cele mai multe cazuri de coronavirus

Până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 176.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Închide