Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

FOTO. Oficialitățile municipiului Cluj-Napoca au depus coroane de flori în Cimitirul Eroilor de Ziua Eliberării Clujului

Ziua Eliberării Clujului, sărbătorită in fiecare an pe 11 octombrie este un moment istoric pentru clujeni cât și pentru Romania. 

La ceremonie au fost prezenți pe lângă alții și primarul Emil Boc,  și prefectul Mircea Abrudean dar și reprezentanți ai Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” și ai veteranilor de război. ”Militarii Diviziei 4 Infanterie Gemina au adus un omagiu bravilor înaintași care au luptat și și-au dat viața pentru eliberarea Transilvaniei de Nord. Jertfa lor nu va fi niciodată uitată. Cinste și onoare eroilor acestui pământ”, au transmis reprezentanții Diviziei.

,,➡️ La 76 de ani de la eliberarea Clujului de sub ocupația horthysta, aducem un omagiu ostaşilor români care au murit în 1944 în luptele de eliberare a oraşului.

➡️ Acesta a fost unul din momentele cele mai importante din ultima parte a celui de-al Doilea Război Mondial și a influențat considerabil evoluția evenimentelor din ultima etapă a războiului.
➡️ Memoria bravilor soldați români care au murit în aceste locuri a celor care au luptat cu eroism pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația străină trebuie onorată și cinstită de fiecare generație, iar sacrificiul făcut de aceștia rămâne peste ani un exemplu de curaj și patriotism.

Cinste veșnică eroilor noștri!” a postat Mircea Abrudean pe pagina sa de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Cai suprinși umblând singuri pe străzile din Cluj-Napoca!

Astăzi în jurul orei 15:00 au fost suprinși niste cai umblând pe străzile clujului. Nu este o raritate acest lucru,...

Închide