Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Gratuitate studenților înscriși la facultățile din Cluj-Napoca pe autobuzele CTP

Fiecare student care este înscris la o facultate din Cluj-Napoca va beneficia pe de gratuitate pe transportul în comun, fie că se află sau nu în municipiu.

Directorul Neag afirmă că: ,,Studenții, fie că sunt sau nu în Cluj-Napoca, vor avea gratuitate pe autobuzele CTP. Această măsură va fi implementată, în mod obligatoriu, de către autoritățile clujene datorită limitările legii”

El a mai precizat faptul că: „Acum se încearcă să se încheie protocoalele cu universitățile. Au fost deja întâlniri, trebuie să se stabilească procedurile de lucru, cum se decontează. Universitățile probabil că au ceva reticențe acum. În luna octombrie, deja studenții au deja gratuitate. Legea învățământului dictează că studenții beneficiază, printre altele, și pe transportul public și că anul universitar începe pe 1 octombrie. Conform legii, ei trebuie să beneficieze 12 luni de gratuitate pe transportul public”, explică Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

O altă veste bună este faptul ca inclusiv studentii care nu se află in Cluj-Napoca vor avea gratuitate, directorul Neag spunând ca „e un drept al lor (n.r.- al studenților), momentan nu a apărut niciun alt act normativ care să interzică treaba asta”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
USAMV Cluj Napoca lansează proiectul “Agro Intergeneration” în parteneriat cu Banca Transilvania

Ce este ,,Agro Internation" ? Prin intermediul proiectului “Agro Intergeneration", specialiștii din USAMV Cluj Napoca vor oferi consultanță fermierilor români,...

Închide