Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

Supraviețuitorii Colectiv, tratamente medicale gratuite pe toată durata vieții

Klaus Iohannis da depus vineri o coroană de flori și a aprins o lumânare la Colectiv în memoria celor decedați acolo pe 30 octombrie 2015.  Mai apoi acesta a promulgat o lege privind îngrijirea medicală de orice fel a celor care au supraviețuit în urma incidentului. Banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Sănătății și decontează toate cheltuielile tratamentelor medicale atât în țară cât și în străinătate. 

Șeful statului a declarat: „Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate. Pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti.  Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale”, prevede legea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Parcarea anului în Cluj. S-a urcat cu Audi-ul peste alte mașini

Parcarea anului în Cluj. Un șofer a reușit performanța să parcheze peste o altă mașină din motive necunoscute. Aceste scene...

Închide