Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO. Terapie intensivă pe roți. Cum arată ultimele dotări al celor de la SMURD

Din cauza numărului mare de infectări cu Sars-Cov-2, mai multe fundații au ajutat la achiziționarea unor TIR-uri pentru departamentul SMURD.

Ce se află în interiorul unui TIR SMURD și câte paturi conține acesta

Unitatea de Terapie Intensivă mobilă conține 12 paturi, aparatură performană și medici specialiști. Acestea au fost montate în 7 zile și sunt utilate asemeni unei secții normale, racordată la rețeaua de apă, canalizare, electricitate și oxigen. În momentul de față în România se găsesc 5 astfel de „Spitale pe roți”. Acestea se deplasează în cazurile grave unde spitalele nu mai au loc la secția de Terapie Intensivă. Unitățile mobile de Terapie Intensivă au fost achiziționate în această vară. Ele au ajuns în mai multe județe din țară precum Argeș, Timișoara, Botoșani.

Situația internațională la nivelul lunii martie a acestui an, respectiv contextul în care în țări cu tradiție și sisteme de sănătate mult mai avansate decât al nostru, numărul existent de paturi de terapie intensivă era depășit de numărul mare de cazuri grave în urma infectării cu virusul SARS – CoV- 2, a necesitat identificarea unor metode inovative care să asigure rapid paturi suplimentare de terapie intensivă acolo unde ar fi fost nevoie.

Astfel, în baza unei idei lansate de domnul Prof. Dr. Dorel Săndesc, Fundatia pentru S.M.U.R.D. a discutat și negociat cu reprezentanții firmei Optima Technic configurația unui tir cu paturi de terapie intensivă, combinând, astfel disponibilitatea unor paturi suplimentare de terapie intensivă cu versatilitatea soluției mobile prin plasarea acestora pe o structură care se poate deplasa rapid acolo unde este nevoie.

Aceste unități mobile vor intra în rezerva națională de protecție civilă a țării noastre. Astfel crescând capacitatea României de răspuns rapid în orice situație neprevăzută, cum ar fi pandemii, accidente colective și dezastre naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Președintele PNL Cluj, apel către oamenii de afaceri pentru atragerea fondurilor EU

Daniel Buda, europarlamentar și președintele PNL Cluj, a trimis un apel către toți oamenii de afaceri. Motivul pentru care a...

Închide