Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Ludovic Orban despre carantinarea Clujului ,,nu a existat o creștere semnificativă”

Premierul Ludovic Orban a declarat că la Cluj nu este necesară impunerea carantinei pentru că s-a ajuns la un maxim de infectări. El este de părere că de acum încolo situația o să fie mai bună.

Eu urmăresc datele, pot să vă spun că la Cluj și la Timișoara, pe baza datelor de pe săptămâna trecută, e un platou, practic, suntem pe un platou, nu a existat o creștere semnificativă și e posibil ca, dacă măsurile care au fost luate, atât cele dispuse pe plan județean, local, cât și cele adoptate la nivel național, e posibil să dea rezultate“, a declarat premierul Ludovic Orban.

Despre județul Sălaj unde sunt foarte multe cazuri, a spus că: ”Am făcut analiza pentru cele trei localități urbane din Sălaj pentru care s-a decis intrarea în carantină pe data de 5 noiembrie și toate cele trei localități, după aproximativ 7 zile, au început să înregistreze un trend de reducere a numărului de cazuri, un trend descendent. Deci este clar că măsura de carantinare este o măsură care dă rezultate și peste tot unde, pe baza metodologiei de evaluare care este stabilită de INSP, se ia decizia de carantinare se poate obține reducerea numărului de cazuri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
LISTĂ. Rata incidenței de coronavirus în fiecare localitate din județul Cluj

Rata incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 la 1000 de locuitori pe UAT-uri din județul Cluj, la data de 15.11.2020, pentru...

Închide