Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Premieră la Cluj. Primăria vrea autobuze alimentate cu hidrogen

Premiera în Ardeal, Primarul Emil Boc a declarat că primăria s-a înscris pentru cumpărarea de autobuze cu hidrogen. Aceste mijloace de transport în comun costă în jur de 650.000 euro.

“Am avut ocazia să testez la București aceste autobuze cu hidrogen. Sunt doar 160 în lume, dar industria merge mai departe. Costurile sunt mai mari pentru stațiile de încărcare față de cele necesare autobuzelor electrice. Dar încărcare durează doar 7 minute pentru 150 de km. Acesta este viitorul. Uniunea Europeană este dispusă să acorde stimulente și noi ne-am înscris pe această linie de a achiziționa autobuze electrice, dar și cu hidrogen”, a declarat Emil Boc, citat de Ziua de Cluj.

Cum funcționează aceste autobuze pe hidrogen?

Pilele de combustie cu hidrogen transformă hidrogenul în electricitate pentru alimentarea autobuzelor. Aceste autobuze emit doar vapori de apă, ceea ce contribuie la îmbunătățirea calității aerului.

Astfel de autobuze sunt deja în circulație în marile orașe din SUA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Drumul Bistriței finalizat cu 6 luni înainte de termen. Inaugurat astăzi de Alin Tișe

Lotul 1 al drumului Bistriței a fost finalizat și inaugurat astăzi de Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.  Drumul a fost...

Închide