Ultima actualizare: azi, 10:08
Naţionale

PSD Cluj cere guvernului Orban redeschiderea școlilor

Comisia Europeană a redactat un raport în care se prezintă efectele nocive cauzate de închiderea școlilor și trecerea la învățământul online.  

Puteți accesa raportul AICI.

Vasile Dîncu declară că Ministerul Educației nu a realizat nimic în vederea educației elevilor. Liderii PSD cer un plan de funcționare al școlilor în condiții sigure deoarece ei spun că 1 milion de elevi din mediul rural sunt excluși din sistemul de învățământ. Dîncu totodată spune că această formă de învățământ creează decalaje între elevi cei din mediul urban și cei din mediul rural

Declarația președintelui Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu:

”Ministerul Educației nu a făcut nimic în această vară pentru a recupera pierderile sau pentru formarea profesorilor, în plus, nici s-a realizat nici un fel de plan curricular de adaptare la învățământul online.

Cerem guvernului să prezinte urgent o strategie pentru redeschiderea școlilor, având în vedere asigurarea egalității de șanse, căci în acest moment abandonăm peste 1 milion de copii din mediu rural, îi scoatem din sistemul de învățământ.

PSD a propus încă de la începutul anului școlar testarea masivă a cadrelor didactice, a elevilor și a părinților acestora, pentru a neutraliza posibilitatea ca în școli să se creeze focare.

A închide școlile și a păstra un învățământ care mărește decalajele între copii, cu precădere între mediul urban și rural este o crimă pe care guvernul și-o asumă în acest moment.

Stimați guvernanți, haideți să fim europeni dacă în fiecare zi vorbim despre asta! Poate contează ce spune Comisia Europeană dacă nu contează ce vă spunem noi, profesori sau beneficiari ai sistemului de învățământ”, a declarat Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
ATENȚIE. Se prelungește starea de alertă din 14 noiembrie

Starea de alertă se prelungește. Măsurile și restricțiile intră în vigoare din 14 noiembrie Comitetul Național pentru Situații de Urgență...

Închide