Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

TRAGEDIE. Incendiu devastator la o secție de ATI din Piatra-Neamț. 10 pacienți decedați un medic în stare critică

Sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă din Piatra-Neamț a izbucnit un incendiu teribil care a luat viața a 10 pacienți. Aceștia erau internați la ATI și toți aveau coronavirus. Toți pacienții erau intubații.

La secția de terapie intensivă la momentul incendiului erau internați 16 pacienți. Inițial cadrele medicale au încercat să stingă flăcările, unul dintre salvatori a suferit arsuri grave, pe 80% din corp.

Pompierii au acționat cu 5 autospeciale de stingere și o autoscară. Punctul de unde a pornit tot incendiul a fost identificat și stins. Incendiul a afectat etajul al doilea al clădirii.

Comunicat al Spitalului Județean Neamț: „Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică.

Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”.

Incendiul a fost cu flacără deschisă și degajare mare de fum. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție. O celulă de criză a fost constituită la nivelul Ministerului de Interne.

SURSĂ: Digi24

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. S-a chemat elicopterul Smurd pentru a-l salva dar a murit înainte să ajungă

Este vorba despre un bărbat din Huedin care a încercat să se spânzure. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a...

Închide