Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Ce spune Primarul Emil Boc despre petrecerile de Revelion

Primarul Emil Boc a făcut declarații cu privire la petrecerile în noaptea de revelion și cum afectează acestea întreaga societate. Primarul este de părere că cei care vor participa la astfel de petreceri măcar să facă un test rapid anti-Covid

”Eu vreau să cred că partea grea a trecut. Prudența cred că va fi cuvântul cheie. Prudență sanitară, prudență economică. Părțile grele eu cred că au trecut. Nu cred că va mai exista un vârf al pandemiei așa cum l-am avut până acum. Noi din noiembrie am coborât de la 9 la mie la la 4,76 cazuri la mie.

La Cluj se testează cel mai mult din România și din acest motiv nu am carantinat. Ne-am făcut datoria prin alte canale, ca să avem grijă și de cetățeni să nu fie privați de toate drepturile și mediul economic să nu se închidă.

Tendința este de scădere, dar nu știm ce se va întâmpla de Anul Nou. Nu știm ce se va întâmpla de Revelion.

Noi nu am încurajat și nu am organizat niciun eveniment ca să aducem oamenii împreună. Ce fac privații este responsabilitatea lui, dar după aceea vom trage ponoasele cu toții. Dacă merg la petreceri măcar să se testeze rapid, antigen, pentru a vedea dacă sunt pericole în zona lor. Evident că trebuie restrânse participările în familie. Eu nu susțin pe nimeni să facă petreceri de Revelion, ci să stea în familie.

O dată avem la 100 de ani o asemenea pandemie și avem nevoie de colaborarea dintre cetățeni și autorități.

Vaccinul a sosit și se va începe cu prima categorie, personalul medical, va urma apoi a doua categorie, cu funcționarii. Probabil că la finele lunii ianuarie vom intra și noi la vaccinare. Eu mă voi vaccina, Categoric da! Când îmi va veni rândul mă voi trece pe listă și mă voi vaccina. Vaccinarea este voluntară, dar va fi cheia pentru a reveni la normalitate. Cu cât ne vom vaccina cât mai mulți vom reveni la normalitate. Oricum va mai dura până vom ajunge la ceea ce a fost, dar va trebui să facem acest vaccin”, a declarat primarul Emil Boc, la o emisiune locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO/VIDEO. Accident grav între un autoturism și un autocamion pe A3

Din primele informații transmise de ISU Cluj se pare că este vorba despre un accident dintre un autoturism și un...

Închide