Ultima actualizare: 23.4.2024
Naţionale

Klaus Iohannis anunță că până luni se va constitui noul Parlament

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație așteptată de mulți români. Astăzi a avut loc prima discuție cu liderii formațiunilor politice care au intrat în Parlamentul României, în urma discuțiilor au ajuns la concluzia că mai este nevoie de încă o discuție pentru a decide cine va fi noul premier. Acesta anunță că noul Parlament se va constitui luni.

“Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formațiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament care se va constitui în urma alegerilor parlamentare. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii între reprezentanții acestor formațiuni și mine. Pot să spun că astăzi nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou guvern”, a spus Klaus Iohannis.

 Președintele României a spus că va convoca noul Parlament luni, 21 decembrie:

“Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament și pot să vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie – săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament”, a mai spus președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
FOTO. Accident mortal provocat de o șoferiță de 18 ani pe Meseș

Accident mortal provocat de o sătmăreancă în vârstă de 18 ani pe Meseș! Şoferiţa a intrat în coliziune frontală cu...

Închide