Ultima actualizare: 3.4.2024
Internationale

VEȘTI BUNE. A început transportul primelor loturi de vaccin în UE

Camioanele încărcate cu primele doze din vaccinul anti-Covid de la Pfizer, destinate țărilor din Uniunea Europeană, au părăsit fabrica din Belgia, miercuri, și se îndreaptă spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene, titrează Digi24.

Începând cu data de 27 decembrie, cele 27 de țări ale Uniunii Europene vor începe vaccinarea, după ce Agenția de Reglementare a Medicamentelor europeană a dat undă verde pentru folosirea serului Pfizer-BioNTech, luni. Primele doze au plecat încărcate în trei camioane frigorifice, escortate de două mașini de poliție fiecare. Pfizer nu a dezvăluit care este destinația inițială a acestor camioane.

Când ajunge vaccinul anti-Covid și în România?

În România vor ajunge primele 10.000 de doze în data de 26 decembrie, urmând să înceapă imediat și campania de vaccinare. În primă instanță va fi vaccinat personalul medical, urmând ca la anul să fie vaccinate persoanele din grupele de risc, iar, apoi, populația generală. Vaccinarea va fi voluntară și gratuită.

Comitetul național de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID a anunțat miercuri care este procedura de înscriere pentru cei care vor să se vaccineze. Vaccinarea se va face pe bază de programare, pentru o urmărire mai eficientă a procesului și a pacienților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Internationale
A picat Youtube-ul. Sunt înregistrate probleme în toată lumea

Youtube cea mai mare platformă de distribuit videoclipuri din lume, a căzut în urmă cu o jumătate de oră în...

Închide