Ultima actualizare: Wednesday at 11:08
Locale

Boc susține vaccinarea anti-Covid obligatorie în România, dă exemplul altor țări

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat în cadrul unei emisiuni la radio faptul că, susține impunerea vaccinării obligatorie în România, acesta dă exemplul altor țări din Europa.


“Să ne uităm simplu la ce s-a întâmplat în Europa. Europa a mers cu trei viteze în fața noastră în domeniul vaccinării mult mai repede. Dacă nu te vaccinezi, ajungi în spital și apoi la cimitir. Dacă faci vaccin, măcar nu faci forme grave. Noi am realizat o imunizare de turmă. Vom rezista câteva luni bune, dar nici asta nu va fi la infinit.

Eficienţă este ceea ce face Germania. Ce face Germania? Impune vaccinarea obligatorie. Au spus că este constituțional să impui vaccinarea și Germania se gândește să impună vaccinarea obligatorie anul viitor.

Dacă nu se impune certificatul verde în România, vom avea iar cimitire pline. Nu am altă concluzie”, a declarat Boc la NapocaFM.

Ursula von der Leyen, președintele al Comisiei Europene propune vaccinarea anti-Covid obligatorie în spațiul UE.

„Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată”, a declarat Von der Leyen, subliniind că exprimă o „opinie personală”, întrucât competenţele în materie de sănătate în UE aparţin „în totalitate” statelor membre.

„În urmă cu doi sau trei ani nu mi-aş fi imaginat niciodată că aş fi fost martoră la ceea ce vedem acum, că avem o pandemie teribilă şi vaccinuri, dar acestea nu sunt folosite în mod corespunzător peste tot, iar costurile pentru sănătate sunt uriaşe”, a declarat von der Leyen, întrebată dacă vaccinarea ar trebui să fie obligatorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
O fetiță de doar 1 an din România a murit din cauza virusului Covid-19

În ultimele 24 de ore, la nivelul țării au fost raportate 66 de decese din cauza Covid-19. Printre aceste 66...

Închide