Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

Ambulanțier din Cluj lăsat fără permis. S-a grăbit cu un pacient bolnav

Un ambulanțier din județul Cluj a fost amendat și a rămas fără permisul de conducerea pentru că a circulat cu viteză prea mare în drum spre un spital. Era cu o ambulanță privată și cu un pacient în autoutilitară care trebuia transportat de la Cluj spre Galați în momentul în care a fost oprit de către polițiști.

În data de 27 ianuarie, Cristian a transportat o pacientă de la Cluj către Galați. În județul Vrancea, femeia a spus că nu se simte bine. În acel moment, ambulanțierul a accelerat pentru a ajunge la spitalul din Focșani.

În momentul în care a fost oprită ambulanța, semnalele luminoase și sonore nu erau pornite: ”Mi-a spus că trebuie să întocmească un proces verbal pentru că am încălcat legea, am depăşit limita de viteză. L-am rugat să mergem în unitatea UPU, să întocmim procesul acolo, şi din nou a refuzat”, a mărturisit Cristian Marcu.

 Angela Zaharia, pacienta a sărit în apărarea lui Cristian care spune că polițiștii i-au pus viața în pericol și că ambulanțierul încerca doar să o salveze:

”Mi-au pus viaţa în pericol. Eu dacă făceam stop cardio-respirator? Acel şofer era disperat să mă ducă urgent, să-mi dea oxigen să respir. Iar pe domnul poliţist nu l-a interesat nimic. Avea un act la mână care dovedea că el însoţea un pacient şi că era nevoie să se deplaseze la o Unitate de Primiri Urgenţe pentru că starea mea s-a degradat. Acel poliţist efectiv nu i-a dat voie. Vreau să fac o plângere penală, dar acum încă îmi este rău, mă chinui”.

Conform Observatornews.ro, Cristian văzând că polițistul nu îi lasă să plece, a sunat la 112 iar la fața locului au ajuns alte două echipaje pe poliție. Unul dintre aceștia a ajutat-o pe Angela să ajungă la UPU Focșani: ,,Au mai venit două echipaje de Poliţie la faţa locului şi unul dintre ele m-a ajutat să ajung de urgenţă la UPU Focşani”

Managerul Spitalului Județean Focșani, Codruța Neagu a declarat că: ,,Pacienta are atacuri de panică, tulburări anxio-depresive în tratament. Doamna este cu un carcinom mamar stâng”

IPJ Vrancea susține că agentul de poliție a procedat conform legii însă a procedat corect moral: ”Viteza a fost de 142 de kilometri pe oră. Aşa s-a înregistrat pe aparatul radar. Conducătorul auto a fost sancţionat conform OUG 195 din 2002 republicat, fiind dispusă măsura complementară a reţinerii permisului pentru o perioadă de 90 de zile. Bărbatul a fost oprit în trafic în jurul orei 16, iar pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, în Focşani, aproape două ore mai târziu, la ora 17.46”, a precizat IPJ Vrancea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
LIVE. Un nou accident pe Traian Vuia, 4 mașini implicate și o femeie rănită

Un nou accident pe strada Traian Vuia. Au fost implicate 4 autoturisme iar o persoană a fost transportată la o...

Închide