Ultima actualizare: azi, 10:08
Naţionale

Când pică Paștele în 2021? Vom avea parte de o minivacanță de 5 zile

Paștele ortodox din 2021 va fi sărbătorit în data de 2 mai iar cel catolic va fi în 4 aprilie. Din fericire vom avea parte de o minivacanță de 5 zile la Paștele ortodox.

După cum eram obișnuiți deja, și Vinerea Mare este liberă. Astfel că vom avea parte de o minivacanță de cinci zile: vineri, 30 aprilie, sâmbătă 1 mai, duminică 2 mai și luni 3 mai (a doua zi de Paște).

sărbătoarea pascală se stabilește în funcție de două fenomene naturale, unul fix  adică echinopțiul de primăvară, iar celălalt care are dată schimbătoare, luna plină. Celui din urmă se datorează variația de dată al sărbătorii pascale din fiecare an. Totodată și folosirea a două calendare diferite explică decalajul dintre Paștele ortodox și cel catolic.

Biserica Catolică se raportează la echinocțiul de primăvară după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculează același eveniment astronomic după calendarul iulian, pe stil vechi.

Floriile ortodoxe vor fi în 25 aprilie. Rusaliile vor fi sărbătorile în 20 iunie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Neînțelegeri între Guvernul Cîțu și Asociația Municipiilor din România

Asociația Municipiilor din România, în frunte cu primarul Emil Boc a avut astăzi o întâlnire cu Premierul Cîțu. Întâlnirea vine...

Închide