Ultima actualizare: 22.7.2022
Locale

Doliu în biserica greco-catolică din județul Cluj. A murit episcopul Florin Crihălmeanu!

Episcopul Florentin Crihălmeanu a decedat, în cursul zilei de astăzi. El a murit la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.
„A trecut la casa Tatălui Ceresc
Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU,
Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla
Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștința tuturor credincioșilor greco-catolici și a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.
În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul.
Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat și stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos și a Bisericii Sale.
Odihna veșnică dă-i-o lui, Doamne, și lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească. Să se odihnească în pace, din mila lui Dumnezeu. Amin”, transmite  parohia  greco-catolică  Andrei  Mureșanu  Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Sculptură din zăpadă în Cluj-Napoca. O tânără a vrut să-i bucure pe trecători

Sculptură din zăpadă în Cluj-Napoca. O tânără s-a oprit, astăzi, în Piața Lucian Blaga și a modelat cu cheia în...

Închide