Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Naţionale

George Simion dat în judecată de Alianța pentru Unitatea Rromilor

Potrivit epochtimes.com, Alecu Ionel, Președintele Alianței pentru Unitatea Rromilor,  îl acuză pe George Simion președintele partidului AUR de înșelăciune și furt de voturi.

Alecu Ionel îl acuză pe George Simion că a furat acronimul ,,AUR” astfel reușind să creeze confuzie în rândul alegătorilor, în special în cel de etnie romă.

„Vreau să-i dau în judecată, pentru ca aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri”, a spus Alecu.

Alecu Ionel a declarată că în jur de 10% dintre romi au votat cu un partid care este contra lor și îi urăște. Partidul Rromilor a declarat că va da în judecată partidul lui Simion motivând prin această confuzie în jurul acronimului AUR care a apărut încă în 1996 și este înregistrat la OSIM.

„Toţi ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, romii, aşa ne-am născut, că suntem hoţi din naştere”, a mai explicat preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor care adaugă că anumiţi membri din conducerea partidului nou creat au făcut declaraţii rasiste la adresa rromilor.

George Simion a răspuns și el, motivând prin faptul că Organizația Romilor este un ONG, iar AUR-ul lui Simion este un adevărat partid politic.

„Din câte ştiu eu, ei sunt AUR, după cum le spune şi etnia, şi nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobaţi ca partid politic, de către Tribunalul Bucureşti şi de către toate instanţele României. Acum, ce să le fac domnilor? Să decidă instanţa”, a răspuns Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Nu mai sunt doze de vaccin anti-COVID disponibile în județul Cluj

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, în județul Cluj s-a atins capacitatea maximă de vaccinare...

Închide