Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

Emil Boc ,, ne pregătim încet dar sigur să trecem în epoca post mașină”

Primarul Emil Boc a explicat pentru Napoca Live care este viitorul traficului din Cluj-Napoca. Acesta a declarat că epoca mașinilor a trecut și că autoritățile se vor axa pe metode alternative, mai puțin poluante.

Odată cu modernizarea străzilor din Cluj-Napoca, se vor scoate și parcările. ”Sunt șanse să începem lucrările în acest an pe strada Kogălniceanu. Avem în vedere și un parking pe strada Avram Iancu, lângă cimitir, cu vreo 400 de locuri, lucrăm și la parkingul pe care îl vom face la catedrala greco-catolică în subsol, iarăși de 300 – 400 de locuri. Cea de la suprafață va dispărea și se vor transforma în spații pietonale deschise.

CE ÎNSEAMNĂ VIAȚA LA ORAȘ ÎN VIITOR.

Trebuie să ne obișnuim tot mai mult cu ideea… Știu că e nepopular, știu că nu place, dar ne pregătim încet dar sigur să trecem în epoca post mașină. Adică alternativa la mașină va avea mai mare prioritate decât mașina. Cam asta se va întâmpla în toate orașele mari din lume. Clujul nu va face diferența. Atunci ne trebuie metode alternative, transport public performant, metrou, tren metropolitan, autobuze electrice, biciclete, car sharing,ride sharing, bike sharing. Acestea sunt știrile viitorului. Viitorul acela este aproape de noi. Viața la oraș nu va mai fi axată pe mașină. Epoca omul în mașină s-a dus de mult. Trebuie luat de la mașini și dat la cetățeni, Clujul nu poate rămâne în urmă dacă vrea să fie un model de bună practică”, a declarat Emil Boc pentru Napoca Live.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident județul Cluj. Copilaș angajat în trecerea străzii, lovit de un șofer beat

Copil de doar 3 ani lovit pe trecerea de pietoni de un bărbat de 63 de ani care a consumat...

Închide