Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Cazuri de COVID în școlile din județul Cluj. Numeroase instituții închise

Grădinițele și școlile și-au redeschis porțile luni 08.02.2021 și deja sunt sute de persoane printre care, copii, cadre didactice și părinți în izolare după apariția unor cazuri de Covid-19 în unele unități de învățământ.

„În aceste zile au apărut cazuri de elevi cu simptome, dar și cazuri confirmate care au condus la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă (17 clase/grupe de preșcolari) la nivelul județului, dar și 30 de cazuri de angajați ai școlilor, care sunt în această perioadă în izolare/carantină, fiind unii confirmați, alții, contacți direcți ai unor persoane confirmate de DSP cu Sars-CoV-2.”

Inspectoratul Școlar Județean Cluj propune o altă varintă

În aceste situații, unitățile de învățământ respectă prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației, respectiv al Ministerului Sănătății, suspendând activitatea cu prezență fizică pentru 14 zile.

Săptămânal, în funcție de evoluția ratei incidenței, comunicate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, școlile propun modificarea scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ, care sunt analizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Îmi exprim încrederea că, dacă toată populația va respecta, în continuare, măsurile sanitare și de păstrare a distanței, nu vor apărea focare la nivelul localităților, care să ne determine să luăm decizii de suspendare a activităților cu prezență fizică în unitățile școlare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Amalia Gurzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Emil Boc ,, ne pregătim încet dar sigur să trecem în epoca post mașină”

Primarul Emil Boc a explicat pentru Napoca Live care este viitorul traficului din Cluj-Napoca. Acesta a declarat că epoca mașinilor...

Închide