Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

București 2020. Tineri torturați de 9 polițiști pentru că nu purtau mască

Caz ireal petrecut în București anul trecut în septembrie. Nouă polițiști de la Secția 16 din Capitală au fost audiați miercuri, fiind acuzați de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură și complicitate la tortură. 

Opt dintre aceștia au fost reținuți iar al nouălea a fost pus sub control judiciar, informează Digi24.ro.

“la data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45, inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliție organizat în zona străzii Calea Șerban Vodă din mun. Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate G.M.I. şi G.T.N. care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măștilor de protecție în contextul epidemiologic SARS-COV2”, se arată comunicatul Tribunalului București.

Unul dintre cele două persoane a fost luată de polițiști și dusă pe un câmp în afara Bucureștiului, acolo polițiștii au bătut-o și umilit-o apoi au abandonat-o.

“În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproșurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinței sale pe un teren viran situat la periferia mun. București, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante.

În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate.

După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran“, se arată în comunicatul Parchetului, preluat de digi24.ro.

A doua persoană a avut parte de un tratament asemănător.

“În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoana vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00.

Astfel, după încătușarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi au transportat-o în zona Zețari din București, sectorul 5, unde au descătușat-o și abandonat-o pe o stradă întunecată.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Minor lovit pe trecerea de pietoni în Gherla. A fost transportat la spital

,,Un conducător auto în vârstă de 22 de ani, din comuna Mica, care se deplasa pe strada Dejului din municipiul...

Închide