Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

VIDEO. Sunete de sirene de război redate dintr-o mașină în toiul nopții

Doi tineri din Sighet în noaptea de 3 spre 4 martie s-au plictisit extrem de tare și au considerat că ar fi o idee bună să iasă prin oraș cu mașina și să redea sunete de alarmă de război, potrivit Sighet247.

Aceștia. nici mai mult, nici mai puțin, dădeau ture cu o mașină prin zona Centrului Istoric a municipiului Sighetu Marmației și au redat un sunet de alarmă (sirenă) de război (antiaeriană), amplificat la un megafon, anunțând totodată oamenii să se adăpostească pentru că Rusia a atacat deja România și urmează ca Sighetul să fie bombardat (vezi VIDEO mai jos).

Cei doi tineri nu s-au putut abține și au postat o filmare cu fapta lor foarte amuzantă pe facebook. Potrivit sursei citate mai sus, nu se știe dacă cei doi erau sub influența alcoolului sau a altor subsanțe interzise.

Sighet 247 a trimis acest fragment către IPJ Maramureș care a anunțată că „polițiștii din Sighet efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate și luarea măsurilor legale care se impun”.

Art. 404 din Noul Cod Penal definește infracțiunea de „Comunicarea de informații false” astfel: „Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”. Rămâne ca autoritățile să decidă dacă fapta săvârșită îmbracă forma unei infracțiuni sau a unei contravenții.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii din Sighetu Marmației, au fost identificați doi tineri de 19 ani din Sarasău.

Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 2.000 de lei conform art.2 pct. 1 din Legea 61/1991.

SURSĂ: Sighet247.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO/LIVE. Vama Petea blocată de refugiații din Ucraina. Statul maghiar nu îi mai primește

Sute de ucraineni, în special femei și copii, sunt blocați la Vama Petea din județul Satu Mare, din cauza unei...

Închide