Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Emil Boc ,,o mașină în oraș nu mai merge, e de secolul trecut”

Primarul Emil Boc, a declarat la Ziua Live, faptul că municipiul Cluj-Napoca va merge pe direcția ,,oraș verde” încercând astfel să elimine mașinile poluante din oraș, făcând loc mijloacelor de transport în comun și mersului pe jos, cu bicicleta sau cu trotineta.

Mașina e de secolul trecut!

”Sigur că trebuie să ne uităm și la venituri, pentru că nu toți își permit o mașină scumpă. Eu nu spun că trebuie toți să scape de mașini mâine, spun de cei care își abandonează rablele pe terenul public. Trebuie somați de 2-3 ori, e o procedură stufoasă.

Mulți nu-și mai folosesc rablele din Occident și le lasă pe domeniul public. Săptămânal ridicăm mașini de pe terenul public. Acum nu se mai produc anumite mașini, se merge spre mașini electrice. Trebuie să avem mașini cât mai nepoluante cu putință.

Situația un om – o mașină în oraș nu mai merge, e de secolul trecut. Acum modalitățile alternative de deplasare sunt specifice orașelor mari”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live.

Se pune accent pe o viață mai sănătoasă

”Cu toții ne dăm seama că mai putem pune 2 benzi pe Bulevardul 21 decembrie, dar oricâte benzi în plus ai pune, vor fi pline. Trebuie să mergi invers prin politicile urbane. Să ne întoarcem spre mersul pe jos, pe bicicletă, pe mijloacele de transport în comun, până la urmă omul are două picioare ca să meargă, păsările au aripi să zboare, peștele înoată în apă. Omul prin excelență e o ființă mobilă și noi îl ținem captiv.

Omul nu e făcut să fie captiv în carcasa de fier a mașinii, când ar putea să-și petreacă mai bine timpul. Nu este medicament mai bun decât mișcarea, nu mișcarea când ajunge cuțitul la om, când ajungi la boli în stare gravă, ci din timp. Să nu mai vorbim de cât poluează mașinile, câte gaze inhalăm de la o coadă de mașini pe un bulevard cu 4-5-6 benzi”, a mai spus Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Filme 18+ redate în timpul unei ore online la un liceu din Cluj-Napoca

Polițiștii din Cluj-Napoca au fost sesizați de către părinții copiilor de la Liceul Romul Ladea din Cluj-Napoca cu privire la...

Închide