Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTOGALERIE. Iris, cartierul uitat de lume în orașul de 5 stele

Cartierul Iris este un cartier din municipiul Cluj-Napoca care nu a beneficiat de modernizarea intensă de care beneficiază centrul orașului sau alte cartiere. Consilierul local, Adriana Cristian a mers pe străzile din cartierul Iris și a observat cât de nedezvoltat este cartierul.
,,Azi am mers iar cu colegii mei prin cartierul Iris și am văzut un cartier al contrastelor, mizerie și dezvoltare galopantă la un loc. Cred că, dintre cartierele vechi, acesta s-a dezvoltat cel mai mult în ultimii ani – au apărut foarte multe blocuri înalte însă niciun spațiu verde nou ( iar cele existente natural de pe malurile Someșului sau ale văii Chintăului sunt neamenajate și mizere).
Problemele uzuale din cartierele mărginașe se regăsesc și aici și dacă nu mai miră pe nimeni lipsa parcărilor și a trotuarelor.
Am fost surprinsă de cât de multă mizerie am găsit pe străzi sau pe malurile apelor. Asmatică fiind mi-a fost greu să respir datorită prafului. De asemenea, sunt anumite zone de tip ghetou, iar în parcul Iris un părinte ne-a rugat insistent sa punem camere video în parc pentru a nu le mai fi bătuți și amenințați copiii”, a scris Adriana pe facebook.
Se poate mai bine!
✨Cu puțini bani, cu parteneriat cu Apele române s-ar putea crea ușor zone de agrement în acest cartier.
✨Șantierele din zonă trebuie verificate și amendate dacă nu respectă regulile de curățenie.
✨Audit servicii de salubritate. La cum arătau marea majoritate a străzilor aș verifica dacă operatorul de salubritate a spălat în ultima luna străzile… Și aș face un audit regulat al activității acestora în zonă.
SURSĂ: Adriana Cristian consilier local al Cluj-Napoca din partea USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident Florești. Accident produs de un șofer care s-a urcat băut la volan

Accident rutier pe DN1 E60, produs în jurul orei 16.00, în localitatea Florești. Un bărbat de 56 de ani care...

Închide