Ultima actualizare: 8.2.2024
Naţionale

Guvernul pregătește noi măsuri. Restricții de circulație de la ora 18:00

Autoritățile pregătesc noi măsuri privind calculul ratei de incidență a cazurilor de Covid-19. Totodată și carantinarea localităților se va schimba, acolo unde există aglomerări urbane, vor fi luate în calcul și localitățile limitrofe.

Spre exemplu, în cazul în care municipiul Cluj-Napoca va intra în carantină, atunci și localitatea Florești sau Baciu vor intra în carantină. Această nouă măsură va aduce un plus de coerență, având în vedere că aproape toate municipiile au în jurul lor ,,comune-dormitor”, populate de oameni care se deplasează zilnic în oraș.

Limitarea deplasărilor de la ora 18:00 în weekend

Cea ce privește resctricțiile, se pare că autoritățile urmează să testeze un sistem nou de carantinare. Astfel, s-ar putea impune o carantinare în weekend, în zonele metropolitane, pentru a stopa petrecerile, ieșirile masive în mall-uri, parcuri, și în alte zone unde se poate genera aglomerație. Totodată, limitarea circulației ar putea fi introdusă începând cu ora 18:00, astfel încercându-se scăderea numărul cazurilor de Covid-19.

O altă problemă este testarea. În prezent, există suspiciuni că testările sunt ţinute intenţionat în limite joase de autorităţile locale, pentru a se evita restricţiile suplimentare. Responsabilii din zonele în care se testează mai mult, cum ar fi Timiş şi Cluj, s-au plâns că au ajuns să fie “pedepsiţi” prin restricţii pentru că fac un lucru corect şi testează masiv. Prin urmare, autorităţile de la centru caută măsuri pentru extinderea testărilor şi în judeţele cu un număr redus de prelucrări, o variantă fiind distribuirea testelor rapide către medicii de familie.

SURSĂ: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
Administrația Națională de Meteorologie: Vremea se răcește în toată țara.

Vremea se răcește în toată țara. O informare meteo de precipitații, vreme rece și intensificări ale vântului a fost emisă...

Închide