Ultima actualizare: Wednesday at 10:01
Locale

Munte de gunoaie la albia unui râu din județul Cluj. Intervine poliția

Un depozit neautorizat de deșeuri a fost identificat pe albia râului Râșca Mare de către inspectorii de la Apele Române Someș-Tisa. Deșeurile au fost identificare în Gilău, județul Cluj.

 

,,Un depozit neautorizat de deșeuri de mari dimensiuni a fost depistat în albia majoră a râului Râșca Mare (afluent al râului Someșul Rece) de către inspectorii

Apele Române Someș-Tisa

Este vorba despre o cantitate impresionantă de circa 50 de metri cubi, care se întindea pe o lungime de aproximativ 50 metri pe raza teritorial – administrativă a comunei Gilău din județul Cluj.

Deșeurile erau de diverse tipuri, de la cele menajere, PET-uri, textile, vegetale, până la fier vechi.
Inspectorii noștri au dispus imediat administratorului, adică Ocolului Silvic Someșul Rece din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Cluj să îndepărteze de urgență depozitul de deșeuri. Alături de angajații Ocolului Silvic Someșul Rece, au venit și cei ai Primăriei Gilău, care au început igienizarea zonei. Iată că, după aproape 10 zile, au curățat albia râului de gunoaie”, au declarat cei de la Apele Române Someș-Tisa.

ACTȚIUNI ÎN MAI MULTE JUDEȚE

 

Totodată, aceștia au informat Inspectoratul de Poliție Județean Cluj pentru a identifica persoanele fizice sau juridice care au aruncat gunoaie în cursul de apă.

Pentru a stopa acest fenomen, Primăria Gilău a montat camere de supraveghere a zonei și plăcuțe informative, prin care se interzice depozitarea deșeurilor. De asemenea, administratorii au montat un gard din sârmă ghimpată pentru a restricționa accesul autoturismelor în zonă.

În această perioadă, inspectorii vor continua să verifice cursurile de apă din județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

Cei de la Apele Române fac apel către cetățeni să nu mai arunce în albiile râurilor și pe maluri, iar atunci când îi văd pe alții că fac aceste lucruri să ne sesizeze imediat. Să păstrăm apele curate este responsabilitatea fiecăruia dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Emil Boc: ,,Până la urmă se va ajunge la pașaportul de vaccinare”

Primarul Emil Boc. a explicat la Napoca Live importanța unui pașaport de vaccinare. Primarul este de părere că fiecare om...

Închide