Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

OFICIAL! Doi poliţişti, prezenţi la cheful suspect după care a decedat bucătarul Adrian Pop

Doi poliţişti au fost prezenţi la petrecerea din Apahida în urma căreia a rezultat decesul renumitului chef Adrian Pop.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj anunţă printr-un comunicat de presă că are un dosar în lucru ce are ca obiect circumstanțele în care numitul POP ADRIAN VASILE a suferit leziuni traumatice în noaptea de 07 martie a.c.,ora 3:00, în prezent se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

“Având în vedere informaţiile apărute în spațiul public, privind posibila implicare a unor agenți de poliţie, dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj la inițiativa reprezentaților Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti specializați în cauze de violență sub coordonarea directă a procurorilor de la acest parchet.

Până la acest moment, în cadrul anchetei au fost audiate peste 10 persoane în calitate de martori, iar activităţile de audiere continuă şi în prezent. Au fost efectuate testări ale comportamentului simulat și au fost constatate, ridicate și conservate urme de la locul faptei și de pe hainele și corpul unor persoane.

Totodată, au fost efectuate constatări medico-legale asupra corpului victimei şi o autopsie la care a participat alături de procuror și lucrătorii de poliţie, un expert medico-legal desemnat de familia victimei Pop Adrian Vasile.

De asemenea, au fost identificate și ridicate toate înregistrările video de la faţa locului. Imaginile sunt analizate în prezent şi urmează să fie valorificate în cadrul anchetei penale.

Având în vedere nevoia asigurării opiniei publice de obiectivitatea totală a organelor de anchetă, la inițiativa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au decis ca toate audierile persoanelor implicate în eveniment să fie realizate de procurori.

Tot pentru corecta informare a opiniei publice, aducem la cunoștință faptul că din cercetări a rezultat că evenimentul de data de 06-07 martie a.c. a fost o întâlnire cu caracter privat la care au participat două persoane care sunt angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Aceste persoane se aflau înafara orelor de program, nu exercitau activități specifice funcției și nu purtau însemnele specifice autorității publice”, precizează comunicatul de presă.

Chef Adrian Pop, a murit în cursul serii de marți la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

Bărbatul a participat la o petrecere cu polițiști în Apahida unde se pare că ar fi fost lovit în cap iar ulterior transportat de urgență la spital.

“La data de 7 martie a.c., în jurul orei 02.40, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în apropierea unui local public situat pe strada Libertății, în localitatea Apahida, a fost găsită o persoană în stare de inconștiență. Echipajul deplasat la fața locului a identificat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care a fost preluat de echipajul medical și transportat la o unitate de specialitate.

În urma primelor verificări efectuate de polițiști și a informațiilor preliminare, există date potrivit cărora bărbatul de 51 de ani ar fi participat la un eveniment privat derulat în interiorul respectivului local public, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, la un moment dat fiind observat de participanți părăsind încăperea.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, sub coordonarea procurorului de caz. În vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate pe clădire”, potrivit Observatornews.ro

CUM A PORNIT TOTUL?

Chef Adrian Pop a participat în noaptea de 6 martie la o zi de naștere a unui polițist, la un restaurant din Apahida. Din primele informații se pare că după ce au consumat alcool, au organizat un concurs de skandenberg, bucătarul reușind să câștige. Chef Adrian, împreună cu un alt invitat au ieșit afară iar după doar câteva minute invitatul a anunțat faptul că Adrian Pop este în stare inconștientă în parcarea localului.

Prietenii bucătarului au sunat la 112 iar până la sosirea ajutoarelor, toți invitații, împreună cu sărbătoritul au dispărut. Adrian Pop a fost transportat în stare gravă la UPU Cluj însă medicii au anunțat faptul că Adrian nu prea are șanse de supraviețuire deoarece suferise o lovitură foarte puternică în zona capului și care nu putea fi operată.

Din nefericire, Adrian Pop a fost declarat decedat în cursul serii de 16 martie. IML a stabilit faptul că lovitura din zona capului putea ar fi putut apărea de o simplă căzătură de la același nivel, din păcate însă, nu a putut fi stabilit dacă bucătarul ar fi căzut din greșeală sau căderea a fost provocată de o persoană. Polițiștii au deschis deja un dosar pentru a afla cu exactitate cum s-a întâmplat accidentul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Aproape 300 de clujeni depistați cu COVID în ultima zi. Județul se apropie de 4 la mie!

Aproape 300 de clujeni au fost depistați cu COVID în ultimele 24 de ore, arată informarea transmisă astăzi de către...

Închide